!
91,3% van de mensen klikt hierop…
X

Bedankt voor je aanvraag :-)

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

NieuwsAl het nieuws > Veiligheid in de wintertijd

Veiligheid in de wintertijd

 

Door Stefan Melchior

Aankomend weekend vangt de wintertijd weer aan. Dat betekent dat het weer vroeg donker wordt en de fietsverlichting aan moet. Toch doet niet iedereen dit en dat brengt de verkeersveiligheid in gevaar. Gelukkig zorgt de succesvolle nudge (tags op het fietspad) van Maverick ervoor dat fietsers hun verlichting wel aan zetten. Deze tags zijn dankzij de ANWB na het weekend door heel Nederland te vinden.

Veel mensen hebben goede fietsverlichting. Toch vergeet men vaak om het licht aan te zetten. Tijd voor een gedragsverandering! In opdracht van de ANWB heeft Maverick daarom een nudge ontwikkeld die de fietser helpt herinneren aan het gebruik van goede fietsverlichting. De tag wordt met krijtverf op het fietspad aangebracht en bestaat uit een symbool van een lamp met daarbij de tekst “Zet je licht aan!”. Door deze eenvoudige aanwijzing stijgt het aantal correct verlichte fietsers met 30%!

Dankzij het enorme effect kregen de tags afgelopen tijd de nodige publiciteit van o.a. de NOS en WNL tijdens de kick-off van de fietsverlichting-campagne op 1 oktober 2018. Ook in de laatste uitgave van De Kampioen wordt ruim aandacht besteed aan de tags.

Maar het allermooiste vinden wij dat er dit weekend door heel Nederland tags worden aangebracht door ANWB-leden, scholen, politie en gemeenten. Er zijn maar liefst 10.000 sjablonen en spuitbussen aangevraagd bij de ANWB! Vanaf volgende week kunnen we er niet meer omheen. De tags staan door het hele land, het gebruik van fietsverlichting neemt toe en het verkeer wordt een stuk veiliger. Dus #zetjelichtaan, zo gaan we samen met een veilig gevoel de wintertijd tegemoet!

» Bekijk het filmpje van de ANWB over de tags met Danny van der Roest.

» Lees meer over de fietsverlichtingsactie van de ANWB op hun site.

» Lees meer over de actie met de tags op de site van de ANWB.