!
91,3% van de mensen klikt hierop…
X

Bedankt voor je aanvraag :-)

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

In samenwerking met vrijwilligersorganisatie Rotterdam Cares en software-ontwikkeling Aenova heeft Maverick vorige week (3 november 2016) de Health Innovation Challenge 2016 gewonnen! Naar aanleiding hiervan verscheen vandaag onderstaand artikel op MedicalFacts.

—————

‘We want you’ wint Health Innovation Challenge 2016

 

Persbericht verschenen op MedicalFacts, 7 november 2016.

Vandaag vond de tweede editie van de Health Innovation Challenge plaats. Tijdens de Challenge bedachten 35 MKB-ondernemers in co-creatie met zorgorganisaties als het Erasmus MC, IJsselland Ziekenhuis en Pameijer oplossingen voor zeven cruciale uitdagingen in de zorg. Maarten Struijvenberg, wethouder Werkgelegenheid en Economie bij Gemeente Rotterdam, reikte de hoofdprijs uit aan het winnende idee: We want you.

“We want you wint de tweede Health Innovation Challenge, omdat het twee uitdagingen op een mooie manier bij elkaar brengt en oplost. Ongeveer de helft van de volwassenen geeft aan dat ze weleens eenzaam zijn. We want you beschouwt eenzame mensen echter als potentiële vrijwilligers. Ik ondersteun dit concept van harte, omdat het er vanuit gaat dat iedereen iets te bieden heeft,” aldus Maarten Struijvenberg, wethouder gemeente Rotterdam.

Zeven uitdagingen

De 35 ondernemers gingen aan de slag met uitdagingen als het creëren van een veilige en prettige thuisomgeving voor ouderen, het stimuleren van vrijwilligerswerk in de zorg en het motiveren van beweging bij patiënten in het ziekenhuis. Onder begeleiding van dr. Ferdinand Jaspers ontwikkelden de ondernemers innovatieve oplossingen. Masterclasses als ‘idee-creatie’, ‘idee-testen’ en ‘idee-ontwikkeling’ inspireerden de ondernemers om out of the box te denken. Daarnaast konden de ondernemers hun ideeën ook toetsen bij diverse zorgorganisaties die de challenges hadden bedacht.

Testpanel van kinderen

Als kers op de taart van co-creatie konden de MKB-ondernemers hun innovatieve ideeën ook laten beoordelen en aanvullen door een testpanel van hoogbegaafde kinderen van de Rotterdamse basisschool de Passe-Partout.

Winnaar We want you

We want you werd door de jury, bestaande uit Hubert Vermeer, managing partner Holland Venture en beheerder van het Zorg Innovatie Fonds, Edwin van der Meer, voorzitter RvB BovenIJ Ziekenhuis en Robert Barnhoorn van Spark Design & Innovation als winnaar gekozen. De winnaars krijgen de kans om hun idee verder te ontwikkelen in een begeleidingsprogramma van het ECE ter waarde van € 10.000, een strategiesessie van EY en een coachingsgesprek van EIT Health.

“In een hele korte tijd, binnen één dag, hebben we twee uitdagingen in de zorg samen met de zorgaanbieders en de kinderen kunnen samenbrengen. We kijken ernaar uit om nu aan de slag te gaan en het idee echt verder te gaan ontwikkelen tot een tastbaar resultaat waarmee het probleem van de eenzaamheid in de samenleving daadwerkelijk opgelost wordt. Iedereen wordt er toch gelukkig van als hij iemand anders gelukkig kan maken?”, aldus het winnende team bestaande uit Frank de Roon, Eva van der Last, Hans van der Last (alle drie van Aenova), Nienke de Pauw (RotterdamCares) en Danny van der Roest (Maverick).

Health Innovation Challenge

De Health Innovation Challenge is een initiatief van de Gemeente Rotterdam in samenwerking met VNO-NCW Regio Rotterdam en de Kamer van Koophandel. De Health Innovation Challenge werd georganiseerd door ECE en SMO.

Zorg41 Summit

Tijdens het plenaire programma van de Zorg41 Summit waar 220 stakeholders uit de zorg aanwezig waren, gaven Noud van den Boer, DGA Koninklijke Van den Boer Groep, Paul Iske van het Instituut voor Briljante Mislukkingen en Mark Venekamp, manager Stichting Humanitas, hun blik op co-creatie en zorginnovatie. Tevens kreeg iedereen een versie van de nieuwe Jong SMO publicatie: “Van Zelfregie naar Zorginnovatie”.