☰  MENU

De kracht van de participatiesamenleving

Maverick heeft voor het Kenniscentrum Markt en Overheid het idee van de participatiesamenleving bekeken vanuit de sociale wetenschap. Een goede uitvoering, waarbij oprechte samenwerking tussen burger en overheid centraal staat, kan leiden tot grote positieve effecten.

De kracht van de participatiesamenleving

De laatste paar jaar is er veel gesproken over de participatiesamenleving. Het idee is dat Nederland van een verzorgingsstaat langzaam moet transformeren naar een samenleving waarbij men zelf verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar leven en omgeving heeft regelmatig tot discussies geleid.

Het is dan ook zeker geen gemakkelijke opgave en er komt veel bij kijken. Los van de uitvoering heeft het idee van een participatiesamenleving in de kern zeker potentie. Danny van der Roest (Maverick) heeft voor het Kenniscentrum Markt en Overheid het idee van de participatiesamenleving bekeken vanuit de sociale wetenschap. Lees meer »

Wanneer er een goede invulling wordt gegeven aan de uitvoering van de participatiesamenleving – waarbij oprechte samenwerking tussen burger en overheid centraal staat – kan er een synergy ontstaan die tot grote positieve effecten kan leiden. Lees hierover meer in het volledige artikel.» Ga terug naar de nieuwspagina van Maverick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

← Prev Nieuws ItemPut your money where your mouth is!

Next Nieuws Item →Presentatie Politie & Openbaar Ministerie